Toppers zakken allemaal af naar 24u van Francorchamps

Dit weekend worden de 24u van Francorchamps georganiseerd, dat is de vierde van in totaal zes manches van de Blancpain Endurance Series en de topwedstrijd in België voor GT-wagens. Meer dan 70 teams afkomstig uit 25 landen vertegenwoordigen 12 verschillende merken.

De Belgische teams doen het dit jaar uitstekend in de Blancpain Endurance Series en halfweg het kampioenschap staat de BMW Z4 GT3 van het Marc VDS Racing team aan de leiding. Bas Leinders, Maxime Martin en Markus Palttala behoren ook nu tot de favorieten, maar het is vooral uitkijken naar de Audi's van het WRT team met als rijders Haase-Mies-Ortelli en de Belg Vanthoor, naast Sandström-Bonanomi. Daarnaast zet Audi Sport nog eens twee officiële R8's in voor Kristensen-Fässler-Lotterer en Stippler-Piccini-Rast. In het Porsche-kamp wordt het uitkijken naar de prestaties van de Pro Speed Porsche van het trio Goossens-Maassen-Hennerici.

De PRO teams werken de 24u af met drie rijders, in de PRO AM klasse worden er vier rijders ingezet. Het KRK Racing team met als rijders de Belgen Koen Wauters, Anthony Kumpen, Raf Vanthoor en de Nederlander Dennis Retera, mikken met hun Mercedes SLS AMG op het podium in hun klasse en de top tien algemeen.

De 24u van Francorchamps starten woensdagnamiddag met de officiële rijdersparade. Op donderdag staan vrije trainingen en kwalificaties gepland. De snelste twintig wagens strijden vrijdagochtend in de superkwalificatie voor de pole. De wedstrijd start zaterdagnamiddag om 16u om 24u later te eindigen.