En daar is Ben Quintelier opnieuw

OPWIJK/VILVOORDE/HEIST-OP-DEN-BERG -

De zomerse avondmeeting van VAC lokte amper 140 atleten, maar er werd goed gepresteerd in het Driefonteinenstadion, o.m. door een paar terugkomers zoals Ben Quintelier en Kevin De Kerpel.

Ben Quintelier (34) was ettelijke malen Belgisch kampioen en als junior liep hij de 800m in 1.47.97, de derde chrono ooit. Op 25-jarige leeftijd hield hij het voor het bekeken, maar zeven jaar later bond hij de loopschoenen weer aan.

Verleden jaar slaagde hij er nog niet in, maar dit jaar wilde hij onder de twee minuten duiken. Recent in Ninove strandde hij met 2.00.42 net boven de magische grens. Opgejaagd door Thomas De Backer in Vilvoorde liep Ben met gebalde vuist in de lucht over de streep na 1.58.00.

‘Ik heb veel te danken aan de Roba's, die Ewout Heylen onder de twee minuten wilden loodsen. Dat was de ideale trein voor mij', reageerde hij.

De Kerpel

Volgend doel van Quintelier is onder vier minuten duiken op 1.500m. Op de 3.000m maakte Kevin De Kerpel, de tweelingbroer van Wesley, deel uit van het 26-koppige deelnemersveld. De 24-jarige Heistenaar eindigde zevende in 9.07.68, vijf seconden sneller dan bij zijn comeback eerder in Booischot.

‘Vier jaar geleden werd ik getroffen door klierkoorts, gevolgd door een vorm van chronisch vermoeidheidssyndroom. Tegen alle verwachtingen in gaat het nu geleidelijk beter. Op het ogenblik heb ik nog maar weinig snelheid. Van de winter zal ik crossen voor het amusement: er weer van genieten.' Voorin probeerden Lukas Van Assche en Jesse Stroobants elkaar aan een scherpe tijd te helpen. Het lukte niet, Lukas won spelenderwijze in 8.34.33 voor Jesse (op pantoffels) 8.36.08. Zaterdag in Heusden-Zolder had Lukas zijn pr op 8.22.69 had gebracht, Jesse klokte 8.32.01. ‘In Kessel-Lo mik ik op een tijd van om en nabij 8.15', voorspelt Van Assche.

De 800m voor vrouwen werd verrassend gewonnen door Cornelia Tietz voor Elke Steffens in een pr van 2.22.78. ‘Goed gewerkt op training', verklaarde de Duitse haar vooruitgang.

Corrigeer