Lamssouvlaki met gegrilde paprika's

Lamssouvlaki met gegrilde paprika's

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht
Nodig (voor 4 personen)


- 800 g lamsschouder
- 2 citroenen
- 2 dl Griekse olijfolie
- 2 el gedroogde oregano
- 3 teentjes knoflook
- 6 rode paprika's
- 1 handvol dille
- enkele blaadjes munt
- 18 gezouten ansjovis-filets
- 4 tomaten
- peper en zout
- pitabrood
- satéprikkers

Bereiding
1. Snijd het lamsvlees in blokjes van zo'n twee centimeter.
2. Voeg de gesnipperde knoflook en de gedroogde oregano toe.
3. Voeg vervolgens ook het sap van twee citroenen toe. Giet er olijfolie over en kruid met peper en zout. Laat dit alles enkele uren marineren.
4. Steek het vlees op de prikkers (week die eerst in water om verbranding te voorkomen).
5. Rooster de spiesjes in een grillpan. Souvlaki wordt traditioneel gebakken op houtskool maar je kan ze dus ook grillen.
6. Pel de paprika's en snijd ze in stukjes, hak de dille en de munt.
7. Verdeel hierover de kruiden en de ansjovis.
8. Kruid met peper en zout en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
9. Serveer het vlees met de paprika's, tomaat en warme pitabroodjes.


Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be
 

Niet te missen