Golf - Nicolas Colsaerts groet Belgische fans tijdens fandag

Nicolas Colsaerts: ‘Alles draait om ervaring’

Nicolas Colsaerts is aangenaam verrast door de belangstelling. Foto: WAS

LEUVEN -

Nicolas Colsaerts is aardig op weg om de golfsport op de Belgische kaart te zetten. Na zijn zevende plaats op The Open Championship keerde hij even terug naar België om 2.500 fans te groeten tijdens zijn fandag.

Het is uitzonderlijk dat Nicolas Colsaerts nog eens in België is, want hij reist voortdurend de wereld rond om zich te meten met de besten ter wereld zoals Rory McIlroy, Luke Donald en Tiger Woods.

De waardering die de 29-jarige Brusselaar krijgt komt uit alle hoeken. ‘Er is altijd één ding dat me raakt als ik een tornooi speel, in België of eender waar ter wereld: de gezichten van de toeschouwers’, vertelt Colsaerts over de aandacht die hij krijgt van zijn supporters tijdens Colsaerts & Friends.

‘Toen ik jong was en er was een goede golfer in de buurt, dan had ik hetzelfde gevoel als de 2.500 supporters die ik vandaag de revue zag passeren. Het flatteert mij enorm dat de mensen onze prestaties waarderen.’

‘Dit is een resultaat van een ploeg. Daarom spreek ik altijd in termen van ons, nooit in de ik-vorm. Als ik hen niet had, stond ik op dit moment niet op dit niveau. Ik heb hen nodig en samen staan we sterk’, besluit Colsaerts.

Natuur

Eén van die ‘onzen’ is Michel Vanmeerbeek, die fungeert als technical coach. Hij weet als geen ander wat de mogelijkheden zijn van Colsaerts.

‘Wij leggen absoluut geen druk op hem’, vertelt Michel Vanmeerbeek klaar en duidelijk. ‘Het moet van zijn natuur komen, maar hard werken staat altijd aan de orde. Deze manier van werken wierp vruchten af de jongste twee jaren.’

‘We zullen daarom ook nooit uitspraken doen dat Nicolas de top-20 of -10 moet halen. Het potentieel is er, het komt er wel uit.’

‘We staan nu een eind verder dan vorig jaar. Daar we aan grotere tornooien kunnen deelnemen, krijgen Colsaerts én wij meer en meer ervaring. Daar draait alles om. We weten dat hij een van de spelers is die het verst kan slaan, wat een enorm voordeel is.’

‘Enkel de regelmaat om steeds op dat hoogste niveau te acteren is er nog niet altijd. Dat is waar we op dit moment nog aan werken, maar ik geloof dat dit komt. Wanneer weet ik niet’, aldus Vanmeerbeek.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES