Supportersenquête: Cercle boven, nieuwkomers hebben nog werk

Supportersenquête: Cercle boven, nieuwkomers hebben nog werk

Bob Peeters mag op beide oren slapen Foto: BELGA

De grote supportersenquête heeft een groot aantal cijfergegevens met zich mee gebracht. Wij analyseren vraag en antwoord per thema. Een overzicht van de 9582 antwoorden op de vragen over de sportieve zaken. Heeft mijn team zich goed versterkt? Is de trainer goed? Krijgt de eigen jeugd voldoende kansen?

Leekens nog niet thuis

De supporters van Club Brugge menen dat hun geliefkoosde ploeg met zich het best heeft versterkt in de zomertransferperiode. Onder andere Mémé Tchite, Bart Buysse en Jesper Jorgensen zullen dit seizoen in het Jan Breydelstadion te bewonderen zijn.

Opvallend is dat de aanhang van blauw-zwart de nieuwe trainer Georges Leekens nog niet helemaal in de armen heeft gesloten. 'Mac the Knife' krijgt voorlopig 'slechts' een 7,4 op tien, en zal met resultaten het hart van de West-Vlamingen moeten veroveren.

Werk voor neo-eersteklassers 

De stadsgenoten van Cercle kunnen met nog betere cijfers uitpakken. Zowel in de rangschikking van beste trainer als het doorbreken van jeugdspelers is groen-zwart de lijstaanvoerder. Ook in de andere sportieve categorieën scoren de Bruggelingen zeer hoog. Bob Peeters mag dus op beide oren slapen voor aanvang van de competitie.

De twee nieuwkomers Waasland-Beveren en Charleroi scoren samen met Lierse SK de slechtste punten op sportief vlak. Zowel in de parameters van aantrekkelijk voetbal, goede trainer, doorbreken van jeugdspelers, aantal buitenlanders en de binnengehaalde versterkingen zijn deze drie ploegen steevast onderaan in het klassement te vinden.

Champagnevoetbal zonder bubbles

Ook de supporters van landskampioen Anderlecht zijn nog niet overtuigd van de sportieve gang van zaken bij hun club. Volgens de paars-witte fans spelen er veel te veel buitenlanders en te weinig eigen jeugspelers in de hoofdmacht van hun favoriete ploeg. Ook het champagnevoetbal van de Brusselse recordkampioen kan veel beter volgens de altijd zeer kritische Anderlecht-supporters.