Supportersenquête: Mechelen en Standard maken ambiance

Supportersenquête: Mechelen en Standard maken ambiance

Goede sfeer bij Malinwa Foto: Marc Verlinden

De grote supportersenquête heeft een groot aantal cijfergegevens met zich mee gebracht. Wij analyseren vraag en antwoord per thema. Een overzicht van de 9582 antwoorden op de vragen over de sfeer. Hoe leuk is de muziek in het stadion? Hoe gaan de spelers om met de sfeer en de supporters?

Sfeervol Malinwa

De sfeer in de stadions van Standard en KV Mechelen is volgens de enquête het beste. De Rouches (9,2) en (8,3) en Malinwa-aanhang (8,9) en (8,8) zijn het meest tevreden over de sfeer in hun thuisbasis, en de manier waarop de spelers omgaan met de fans. Ook de houding van de stewards kan bij beide supporterclans op veel sympathie rekenen.

Voor de fans van Cercle Brugge (6,1) mag er wel wat meer sfeer in hun thuishaven komen. De groen-zwarte aanhang is veel kleiner dan die van hun blauw-zwarte stadsgenoot, en toch spelen beide clubs in hetzelfde stadion.

Politie van Bergen en Kortrijk geliefd

Ook het trouwe publiek van Zulte Waregem reageert (6,2) maar matig tevreden over de sfeer. Het grootste probleem voor de supporters van Essevee is hun verhouding met de stewards (6,2) en de politie (5,9) in het stadion. Ook de veiligheidsmensen en ordehandhavers in Lokeren (5,6) en Charleroi (5,7) kunnen op niet veel bijval rekenen.

Die laatste twee ploegen kunnen misschien wel iets leren van de werking in Bergen. De relatie tussen de politie plus stewards met het publiek krijgt van de supporters in Charles Tondreau de hoogste score (8,0). Samen met het Guldensporenstadion in Kortrijk is deze thuishaven ook het gezelligste om na te kaarten.

DJ van Standard en Club draait goed

De diskjockeys van Standard en Club Brugge mogen ook content zijn over hun geleverde werk. Met een (8,2) en (7,5) krijgen beide topclubs de meeste voldoening van hun fans voor de gedraaide muziek in het stadion.

Hun collega's van Beerschot (6,4) , Mechelen (6,4) en Lierse (6,3) hebben daarentegen nog flink wat huiswerk voor de boeg. Het is opvallend dat de muziek in de stadions van de drie Antwerpse clubs weinig bijdraagt tot de goede sfeer.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES