Vrouw brutaal overvallen op voetweg

ASSE - Een 68-jarige vrouw uit Sint-Ulriks-Kapelle is zaterdag rond 19.30 uur brutaal overvallen in het voetwegje tussen de Boekfos en Witteramsdal. De vrouw had haar wagen, een nieuwe BMW3, op de Boekfosparking geplaatst en nam, samen met haar hondje, van daar te voet het baantje richting de wijk Witterdamsdal.

Daar werd ze overvallen door twee mannen van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze kreeg rake klappen in haar gezicht. Haar handen werden met tape vastgebonden. De overvallers eisten haar bankkaart, maar die had ze niet bij. Uiteindelijk vonden ze haar autosleutel en namen ze op de parking de vlucht met het voertuig van de vrouw.

Twee getuigen, een jong koppel uit Roosdaal, ontfermden zich over de vrouw toen ze met zwaar bebloed gezicht terugstrompelde naar de parking. ‘We dachten dat ze was gevallen. Toen ze zei dat ze was overvallen, drong het tot ons door dat we kort daarvoor de vermoedelijke overvallers hadden zien lopen’, aldus de getuigen.

Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis van Asse. Ze kon nog niet worden ondervraagd. De brandweer ontfermde zich over het hondje. De politie tilt zwaar aan de feiten. Ze vertonen sterke gelijkenissen met de nog onopgehelderde overval op de bejaarde oud-brigadecommandant Albert D'Hoey op 11 juli vorig jaar. Die gebeurde in hetzelfde baantje en was ook erg driest.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio