Jarige Alonso vergroot WK-voorsprong en verbaast zichzelf

31 werd Fernando Alonso gisteren, maar de Spanjaard rekende er voor de start niet op dat hij zich een verjaardagscadeau zou kunnen schenken. ‘De snelheid van mijn Ferrari op een droge omloop is nog niet voldoende', zei hij onomwonden.

Groot was dan ook zijn verbazing dat hij Hongarije met nog wat meer punten voorsprong kon verlaten. Veertig eenheden bedraagt zijn voordeel op de tweede, Mark Webber, nu al. ‘Ongelooflijk eigenlijk', aldus de Spanjaard. ‘Op geen enkel moment van het weekend was ik echt snel onderweg, maar toch weet ik voor mijn rechtstreekse concurrent te finishen.'

Die tegenstander, dat is Mark Webber. De Australiër probeerde zijn slechte gridpositie via een aparte bandenstrategie nog om te zetten in een goed resultaat, maar ging uiteindelijk toch de mist in en werd opnieuw achtste. ‘Die extra bandenwissel aan het eind was misschien niet nodig, maar we dachten dat ze voorin meer problemen zouden krijgen met de banden', gaf Webber nukkig toe. Red Bull-teambaas Christian Horner beweerde dat Webber wegens een stuk differentieel en verhoogde bandenslijtage sowieso een derde keer had moeten stoppen.

Corrigeer