Van den Brom: ‘Ik ben geen coach die lang afwacht'

John van den Brom kon bij zijn debuut dus niet winnen van Kortrijk. De Nederlandse trainer trok wel lessen uit zijn eerste competitieduel in België.

‘Ik heb genoten van de beleving rond deze wedstrijd, maar ik hoop dat we er straks op het veld meer van kunnen maken', aldus de coach. ‘Ik wist vooraf dat dit een moeilijke verplaatsing zou zijn. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar dat kwam ook door de tegenstander. Doordat Kortrijk ons weinig ruimte gaf en hoge pressing speelde, gingen wij al snel de lange bal hanteren. Onze achterstand was niet meer dan terecht, want bij die tegengoal stonden we echt te slapen. Aan de rust heb ik de jongens wel duidelijk gemaakt dat ik niet tevreden was. In jullie competitie is dat misschien verrassend, maar ik ben geen coach die lang afwacht. Met De Sutter en Iakovenko bracht ik snel twee nieuwe jongens. Vanaf dan hebben we gestreden tot de laatste minuut, maar tegen tien man hadden we het beter moeten uitspelen. Iemand als Kanu liep soms te lang met de bal en dat is een werkpunt. Uiteindelijk was een gelijkspel wel verdiend.

Van den Brom ging ook dikwijls in discussie met de vierde ref. ‘Het was hij die vaak in discussie ging met ons', klonk het. ‘Als trainer moet je je werk kunnen doen en hij moet op het spel letten.'