Eliessa Vanlangendonck viert zevende tornooizege

Eliessa Vanlangendonck viert zevende tornooizege

Eliessa Vanlangendonck Foto: WAS

ANTWERPEN -

Eliessa Vanlangendonck blijft op haar elan doorgaan. De 15-jarige speelster, aangesloten bij TC Forest Hills maar vooral actief op de club van papa Jan, won op TC De Pollepel in Duffel de finale van de vrouwen 1 van Evelien Aerts.

‘Na winst in de eerste set met 6-1 werd het nog bibberen. Evelien won de tweede (4-6) en na een spannende wedstrijd kon ik de derde set met 6-4 winnend afsluiten. Ja, dit is deze zomer mijn zevende titel bij de vrouwen 1. Een plaats op de Gewestelijke Masters van 27 tot 29 september op TC Gym in Schoten is nu zo goed als zeker', vertelt Eliessa Vanlangendonck.

Voor Evelien Aerts was het afgelopen weekend dus tweemaal net niet. De speelster van TC Forest Hills uit Wommelgem verloor immers ook de finale van vrouwen 1 op TC De Lusthoven.

In Arendonk won Charlotte Swaans met 6-1, 6-4 van Evelien Aerts.

Achter leider Eliessa Van Langendonck nestelt Swaans (TC I.S.C. Oud-Turnhout) zich in het criterium en in de eerste vrouwenreeks steviger op de tweede plaats. Aerts, die zesde stond, doet met twee finaleplaatsen ook een goede zaak.

Dax Viroux (TC Rivieren, Deurne) won de eerste mannenreeks van TC De Lusthoven in Arendonk. De jonge Sinjoor zegevierde met tweemaal 6-4 van Jakob Kevelaerts.

Voor meer informatie, uitslagen en rankings van Het Nieuwsblad Criterium kan u terecht op de webstek van de Vlaamse Tennisvereniging: www.vtv.be.