voetbalJupiler Pro League KRC Genk - Cercle Brugge - Christian Benteke is onmisbaar geworden bij Racing Genk

Christian Benteke: ‘Ik blijf graag hier’

Christian Benteke: ‘Ik blijf graag hier’

Christian Benteke: ‘Ik voel me hier bijzonder goed.’ Foto: BELGA

GENK -

RC Genk heeft zijn competitiestart gemist. Het team van Mario Been speelde tegen Cercle Brugge een degelijke wedstrijd, maar faalde achterin en kwam zo niet verder dan een gelijkspel. 'We gaven te makkelijk goals weg', zegt de Nederlander.

De Cristal Arena liep zondagavond lang niet vol. Een traditioneel gegeven in het begin van het seizoen, want heel wat supporters zijn nog op vakantie. De afwezige fans van de drievoudige landskampioen waren ongetwijfeld ontgoocheld toen ze de uitslag vernamen.

Met drie doelpunten moet je voor eigen publiek normaal gezien winnen, al was het geen complete verrassing dat de verdediging geen toonbeeld van soliditeit was.

Door de inactiviteit van Joneleit, Koulibaly en Simaeys zag Been zich genoodzaakt Anele naar het centrum van de verdediging door te schuiven. De Zuid-Afrikaan deed in de openingsfase iets wat hij op de rechtsachter nooit doet: de bal wild wegtrappen.

Zijn onbesuisde actie had een bijzonder knullig doelpunt voor gevolg. Doelman Köteles tekende met twee blunders voor de tweede en derde tegentreffer, al moet gezegd dat Vetokele bij nummer twee wel zeer veel ruimte kreeg.

Weerbaarheid

Tot daar de negatieve conclusies na de openingsmatch. Een van de positieve vaststellingen was de mentale weerbaarheid van Jelle Vossen en zijn ploegmaats, die twee keer een achterstand wegwerkten.

Tweede pluspunt: de trefzekerheid van het koningskoppel Vossen-Benteke. Vooral de Luikenaar maakte indruk, zeker in de eerste helft. De clubleiding is zich zeer goed bewust van de waarde van het aanvalsduo en wil beiden een nieuw contract aanbieden.

‘Ik wil hier graag blijven’, zegt Benteke, die als complement van Vossen quasi onmisbaar is geworden. ‘Ik voel me bijzonder goed bij Genk en merk dat ik in deze omgeving nog kan groeien. Daarom heb ik ook al gepraat over een nieuwe overeenkomst.’

‘We gaan zo snel mogelijk verder onderhandelen. Gelukkig moet ik me daar niet te veel van aantrekken. Die gesprekken laat ik over aan mijn manager.’

Naar verluidt trekken vooral Engelse clubs aan de mouw van Benteke, maar hij geeft niet de indruk te azen op een transfer.

‘Een goed seizoen draaien bij Genk, dat is mijn ambitie’, benadrukt hij. ‘Als er een bod binnenkomt, zien we wel. Uiteraard heb ik ambitie, maar ik ben nog jong en heb nog tijd. Mocht ik ooit weggaan, dan is het waarschijnlijk naar een buitenlandse club.’

Nederland

Voor de interland tegen Nederland is bondscoach Wilmots nog op zoek naar een spits in vorm. Na de eerste speeldag heeft hij ongetwijfeld gezien dat Benteke positieve beoordelingen kreeg, maar de rijzige aanvaller ontkent dat hij met zijn gedachten al bij die interland zit.

‘Uiteraard is het leuk om voor de Rode Duivels geselecteerd te worden, maar eerst heb ik nog enkele matchen met Genk voor de boeg. De eerstvolgende opdracht is de Europese thuismatch tegen Aktobe. Daarin moeten we absoluut vermijden dat we dezelfde fouten maken als tegen Cercle.’

‘Als de Kazakken bij ons scoren, kan de terugwedstrijd een verschrikkelijk lastige opdracht worden. De eerste ronde moeten we absoluut overleven, maar ik heb er alle vertrouwen in. Op offensief vlak liep het goed tegen Cercle en we toonden karakter. Daaraan moeten we ons optrekken voor donderdag.’