Wielrennenbeloften - Pech nekt Victor Campenaerts in Ronde van Vlaams-Brabant

Victor Campenaerts: ‘Met vertrouwen naar EK’

Victor Campenaerts: ‘Met vertrouwen naar EK’

Victor Campenaerts trok in de Ronde van Vlaams-Brabant meteen in de aanval. Foto: Foto Guy Meurs

BORGERHOUT -

Victor Campenaerts' voorbereiding op het Europees kampioenschap verliep de voorbije weken vlekkeloos. In de Ronde van Vlaams-Brabant, een belangrijke test voor de belofte uit Borgerhout, kende hij afgelopen weekend dan weer minder bijval.

Victor Campenaerts had zijn zinnen gezet op de Ronde van Vlaams-Brabant. De eerste twee ritten verliepen ideaal voor de derdejaarsbelofte, maar een lekke band fnuikte zijn ambities in de tijdrit.

‘Ik had tijdens de derde dag het geluk absoluut niet aan mijn zijde’, opent Campenaerts. ‘Tijdens de opwarming voor de tijdrit in Orsmaal reed ik al tweemaal lek en ook in de koers zelf moest ik wegens een lekke band van fiets wisselen. Doodzonde, want ik was in die tijdrit goed op dreef. Ik realiseerde scherpe tussentijden en ik had nog wat over voor de laatste kilometers.’

‘Na die materiaalpech brak de veer volledig’, gaat de 20-jarige Antwerpenaar van Nieuwe Hoop Tielen verder. ‘Ik ging in het slot dan ook niet meer voluit. Achteraf gezien, maakte ik daar een domme fout. Indien ik had doorgezet, dan had ik mij nog in de top vijftien van het klassement kunnen handhaven. Maar nu kreeg ik enkele kostbare minuten aangesmeerd waardoor ik geen rol van betekenis meer speelde. In de laatste twee ritten offerde ik mij op voor mijn goed gerangschikte ploegmaats Darijus Dzervus en Seppe Odeyn.’

De Ronde van Vlaams-Brabant gold voor Victor Campenaerts als een belangrijke voorbereidingswedstrijd op het Europees kampioenschap. Binnen anderhalve week neemt hij in het Nederlandse Goes deel aan de beloftentijdrit.

‘Ondanks het tegenvallende resultaat in de Ronde van Vlaams-Brabant tankte ik het nodige vertrouwen voor het EK’, vertelt hij. ‘Ik onthoud vooral dat ik over goede benen beschikte. De topvorm heb ik nog niet te pakken, maar ver ben ik hier ook niet meer van verwijderd. Ik zit op schema.’

Victor Campenaerts rijdt in de aanloop naar het Europees kampioenschap enkele kleinere wedstrijden in eigen land en hij zakt donderdag ook nog eens af naar Zeeland om het tijdritparcours andermaal aan een grondige verkenning te onderwerpen.

‘Enkele weken geleden trokken we al eens met de nationale selectie naar Goes. Tegen de verwachtingen in troffen we er een technisch parcours aan. Op smalle wegen werd er door de organisatie een bochtrijke omloop uitgestippeld. Niet meteen mijn geliefkoosde terrein, maar mist nog een degelijke verkenning moet ik voldoende gewapend zijn om er een mooie prestatie neer te zetten’, aldus de Borgerhoutenaar.

Corrigeer