VoetbalJUPILER PRO LEAGUE AA GENT - Lierse - Matz Sels start complexloos, pakt strafschop en heeft zich niets te verwijten bij debuut

Matz Sels: ‘Vooral positieve dingen onthouden’

Matz Sels: ‘Vooral positieve dingen onthouden’

Matz Sels: ‘De automatismen moeten beter.’ Foto: Photo News

MALLE -

Hij had zich ongetwijfeld een ander debuut voorgesteld. Maar Matz Sels had zich tegen AA Gent niets te verwijten. De 20-jarige doelman stopte zelfs een strafschop. 'We weten nu waaraan we moeten werken', vertelt de debutant.

Lierse begon het seizoen in mineur. In het Jules Ottenstadion holde het voortdurend achter de feiten aan. De trainer van Lierse toonde zich groot in de nederlaag.

‘Er verdiende slechts een ploeg de overwinning’, gaf hij openlijk toe op de persbabbel. Een boodschap die niet mis te verstaan was. Ook debutant Matz Sels besefte dat Chris Janssens het bij het rechte eind had.'Aan de competitie beginnen op het veld van AA Gent is nooit een geschenk, stelt de opvolger van Eiji Kawashima vast. ‘De opdracht was duidelijk: de nul houden en zelf trachten een doelpunt te scoren. Pfff. Dat plan viel te snel in duigen. Ik denk niet dat we ons zelf iets moeten verwijten. Op dat te vroege doelpunt van AA Gent na. Nadien probeerden we een tweede Gentse doelpunt te vermijden. Ook dat is niet gelukt’, zucht de jeugdinternational.

Een valse start voor Lierse. Kon ook moeilijk anders met een nieuwe ploeg. ‘Iedereen deed zijn best. Ik ben ervan overtuigd dat dit Lierse enkel kan groeien. Uiteraard moeten de automatismen beter’, legt Sels de vinger op de wonde.

Lierse startte met een onuitgegeven verdediging. Sels keepte zijn eerste competitiewedstrijd in eerste klasse. Dachelet droeg voor het eerst het shirt van Lierse in een competitiewedstrijd. De Egyptenaar Farag debuteerde in de Belgische competitie. Om van zijn landgenoot Ouka te zwijgen. Donderdag in ons land gearriveerd. Twee trainingen in de benen en prompt voor de leeuwen gegooid.

'Hij trok aardig zijn streng. Hij deed zijn best. Makkelijk was het niet voor hem. Laat ons het positieve onthouden.'

‘Je maakt me niet wijs dat dit Lierse niet beter kan. Het heeft wat tijd nodig. Zelf ben ik tevreden over mijn prestatie. Maar ik wil nog dominanter worden.’

Voor Lierse is het te hopen dat enkele sterkhouders snel terug keren. Al haalt Karim Saidi het duel tegen Standard wellicht niet. Daylon Claasen al zeker niet. ‘Laat ons het positieve onthouden.’

Corrigeer