Nieuw Beerschot heeft nog tijd nodig

SCHOTEN -

Beerschot was met elf nieuwkomers de koning van de transfermarkt, maar op de aanvalslinie na stond er slechts één aanwinst in de basis van Adrie Koster. De nieuwe spelers en het nieuwe systeem hebben nog wat tijd nodig, zoveel is duidelijk.

Opvallend is wel dat van de drie PSV-aanwinsten Stefano Marzo, Stijn Wuytens en Funso Ojo alleen Wuytens zeven minuten mocht opdraven. Marzo sprak stoere taal bij zijn voorstelling op Het Kiel, maar moet op de rechtsachter voorlopig wel de duimen leggen tegen een aanvallende middenvelder, Alpaslan Özturk. De switch tussen Nederland en België ligt dus niet zo eenvoudig. Ojo ligt voorlopig nog in de lappenmand. Frédéric Brillant moet nog wennen aan het niveauverschil tussen tweede en eerste klasse.

Het middenveld telt met Wim De Decker, Vusumuzi Nyoni en Hernan Losada dan wél drie vertrouwde namen, het nieuwe systeem onder Koster vraagt nog wat aanpassingstijd.

Zowel De Decker als Nyoni onderstrepen dat er nu meer kilometers moeten worden afgelegd. Automatismen en een betere positionering moeten in de toekomst energiewinst opleveren.

Ook vooraan ontbreekt het nog aan automatismen. De ervaren Elimane Coulibaly kreeg te weinig bruikbare ballen, Joachim Mununga bleef net als tijdens de voorbereiding onder de verwachtingen en Goran Galesic kon het goede van de oefenwedstrijden niet meteen bevestigen.