Sterke Clijsters makkelijk door naar derde ronde tegen Ivanovic

Kim Clijsters heeft haar tweede wedstrijd op de Olympische Spelen makkelijk gewonnen. Onze landgenote versloeg de Spaanse Suarez Navarro (WTA 44) in twee sets 6-3, 6-3 na 1 uur en 10 minuten.In de derde ronde neemt ze het op tegen Ana Ivanovic.

 Clijsters serveerde uitstekend in de eerste set: maar liefst 88% van haar eerste opslagen vlogen binnen de lijnen. Bij een 2-1-voorsprong ging de Belgische voor het eerst door de service van Suarez Navarro. Die ene break bleek voldoende want Clijsters gaf zelf nooit meer haar opslag uit handen: 6-3. 

Clijsters ging in de tweede set verder op haar elan en brak meteen door de opslag van de Spaanse. Toen Suarez even later zelf drie breakpunten niet kon benutten, leek bij haar de veer gebroken. Bij 4-0 in de tweede set leek Clijsters gewonnen spel te hebben. Maar net op dat moment verslapte de concentratie bij de Limburgse, Suarez Navarro trok haar niveau op en stoomde door naar 4-3. Verder liet Clijsters haar Spaanse opponente echter niet meer komen. Ze won het game op de eigen opslag en benutte op de service van Suarez haar eerste matchpunt. Van haar buikspierblessure leek Clijsters ook deze wedstrijd niet veel last te ondervinden.

Tegen Ivanovic in de achtste finales

In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen het Servische elfde reekshoofd Ana Ivanovic (WTA 12), net als Clijsters een voormalige nummer één van de wereld. Ivanovic was in de tweede ronde te sterk voor de Britse thuisspeelster Elena Baltacha (WTA 105): 6-4 en 7-6 (7/5) na 1 uur en 44 minuten.

Clijsters en Ivanovic stonden al vijf keer tegenover elkaar, de Servische kon nog geen enkele keer winnen. Hun laatste confrontatie dateert van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane, begin dit jaar. Toen haalde Clijsters het in de achtste finales in drie sets (6-1, 1-6 en 6-3) van de Servische.

Bekijk alle uitslagen op de uitslagenpagina op Sportwereld.be.