Met de picknickmand door het groene Pajottenland

Met de picknickmand door het groene Pajottenland

De initiatiefnemers van het evenement op 5 augustus.

Dilbeek -

Het Regionaal Landschap pakt uit met Proefritten door het Pajottenland, een fiets- en wandelevenement waarbij men letterlijk van de regio kan proeven.

Eén keer per jaar zet het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei zelf een grote happening op het getouw met als doel de regio op een bijzondere manier te ontdekken. Na de focus op de Groebegracht vorig jaar, ligt het accent dit jaar op de ontdekking van de Broekbeek- en de Pedevallei in Dilbeek.

‘Zondag 5 augustus valt er van alles te beleven met als vertrekbasis de gezinsboerderij Het Neerhof in de Neerhofstraat in Dilbeek’, vertelt Anneleen Vanderputten. ‘Op de boerderij zelf kan men deelnemen aan de boerderijactiviteiten, een strobalenpyramide bouwen of kennis maken met de koesterburen uit de regio. Van uit het Neerhof vertrekken die dag ook fietstochten en wandelingen. Wandelen kan naar de Broekbeekvallei, goed voor en tocht van 5 of 7,5 kilometer. In de Broekbeekvallei zelf leren mensen van Pro Natura hoe je zelf een insectenhotel kan bouwen. Vertrekken kan tussen 11 uur en 17 uur. Verder begeleidt Natuurpunt ook een gegidste vlinderwandeling van 5 kilometer en zorgden de Streekgidsen voor een erfgoedwandeling naar de Sint-Alenakapel. De wandelingen vertrekken in Het Neerhof respectievelijk om 14 uur en om 14.30 uur. '

Van aan Het Neerhof kan men ook fietsen tot aan de Pedemolen waar de Fietsersbond allerlei fietsworkshops en demonstraties in petto heeft. De fietstochten zijn 25 en 45 kilometer lang.

Bijzonder is dat deelnemers een picknickmand met streekproducten op hun tocht kunnen meenemen. Die moeten ze wel vooraf bestellen op 02-452.60.45. of via info@pajot-zenne.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio