Evi Van Acker kiest bij start verkeerde kant

Evi Van Acker kiest bij start verkeerde kant

Evi Van Acker blijft wel tweede in de tussenstand. Foto: afp

Evi Van Acker heeft dinsdag een mindere vierde regatta gezeild. De Gentse moest vrede nemen met de achtste plaats, nadat ze eerder derde was geworden in de derde regatta. In de stand blijft ze tweede met 16punten, maar de Nederlandse Marit Bouwmeester nadert tot op 2punten. De Ierse Annalise Murphy won na de eerste drie regatta's ook met overwicht de vierde.

Van Acker had bij de start voor de verkeerde kant gekozen en rondde de eerste boeg pas als 23ste, maar kon nog heel wat plaatsen goedmaken. Ze lag even zevende, maar in het slot ging de Italiaanse Clapcich haar nog voorbij. In de stand volgt onze landgenote met 16punten al op 12punten van Murphy. Vandaag volgen de vijfde en zesde regatta.

Wannes Van Laer werd in de Laser-klasse 29ste in de derde regatta. Later op de dag werd hij 26ste. In de stand zakt hij van de 21ste naar de 25ste plaats.

Windsurfster Sigrid Rondelez is haar Olympische Spelen dinsdag gestart met een 19de plaats. De 41-jarige West-Vlaamse werd 18de in de eerste regatta van de RS:X-klasse en 21ste in de tweede. Rondelez neemt voor de derde keer deel aan de Spelen. In Sydney2000 en Athene2004 kwam ze uit in de Mistral-klasse en eindigde respectievelijk 16de en 18de.