AA Gent zonder De Smet naar Videoton

GENT - AA Gent vertrekt deze middag met een twintigkoppige kern vanuit Wevelgem naar het Hongaarse Szekesfehervar. Opvallend is dat Stijn De Smet (foto, speelde gisteren met de beloften op Oudenaarde) er niet bij is. Hij zit blijkbaar compleet op een zijspoor. De nieuwkomers Remacle en Gecov zijn wel geselecteerd. Thijs is nog niet fit. Van Der Bruggen (keelpijn) is lichtjes twijfelachtig.

Opvallend is dat tegenstander Videoton zich zopas versterkte met Renato Neto, tot 2011 nog aan de slag bij Cercle maar daarna teruggekeerd naar Sporting Lissabon. Neto wordt geleend maar is nog niet speelgerechtigd tegen de Buffalo's. Naast Balasz Toth dus nog een oude bekende bij de Hongaren.

De Italiaanse ref Paolo Silvio Mazzoleni fluit de partij. Hij is geen onbekende voor Christian Brüls, want was vorig jaar ook de scheidsrechter bij Young Boys Bern-Westerlo. Brüls scoorde toen een fenomenaal doelpunt vanop dertig meter. Kern: Padt, Boeckx, Maes, Melli, Brüls, Arbitman, N'diaye, Arzo, Van Der Bruggen, Rafinha, Messoudi, Conté, Maréval, Gecov, Corstjens, Remacle, Soumahoro, Wallace, Raman en Baric.

Corrigeer