Politie arresteert jongen na pijnlijke tweet voor 'wonderboy' Daley

Politie arresteert jongen na pijnlijke tweet voor 'wonderboy' Daley

Daley Foto: Daley

De politie van het Engelse graafschap Dorset heeft vanmorgen in Weymouth een 17-jarige jongen van zijn bed gelicht die een pijnlijke tweet had gestuurd aan het adres van de Britse schoonspringer Tom Daley. De duiker die in Engeland razend populair is, verspeelde gisteren bij het synchroonspringen van de 10-metertoren een medaille.

Hij en zijn partner Pete Waterfield lagen op koers voor goud, maar grepen door een mislukte vierde duik naast eremetaal. Voor een teleurgestelde Brits fan was dat kennelijk aanleiding om nare berichten over Daley op Twitter te plaatsen.

De jongen die nu vast zit, twitterde gisteren als @Rileyy_69: 'Je hebt je vader in de steek gelaten. Ik hoop dat je je dat realiseert.' De vader van Daley overleed vorig jaar aan kanker. Hij was een grote inspiratiebron voor de 'wonderboy' van het Britse Olympische Team.

Nadat Daley met verontwaardiging de tweet had doorgestuurd, ging de 17-jarige jongen al door het stof. Hij bood zijn verontschuldigingen aan, maar werd vanmorgen wel van zijn bed gelicht.