'Michelle Martin is veranderd'

'Michelle Martin is veranderd'
‘Michelle Martin is niet meer dezelfde vrouw als toen ze in 1996 naar de gevangenis moest. Ze is veranderd, is beschaamd en wil geenszins provoceren met haar vrijlating.’ Dat zegt haar advocaat, meester Thierry Moreau, dinsdag.

‘Wat haar kans op recidive betreft, daar zijn experten het over eens: die is minimaal. Ze heeft in de gevangenis mensen ontmoet die haar toegelaten hebben om positief te evolueren’, zegt de advocaat, volgens wie zijn cliënte erg erkentelijk is ten opzichte van de gemeenschap die haar opvangt.

De advocaat haalde ook even de schadeloosstelling van de slachtoffers aan. ‘Wanneer men in de gevangenis werkt, wordt men een euro per uur betaald. En er zijn lasten. Toch heeft Martin geld aan de kant gezet, omdat ze de slachtoffers zou willen schadeloosstellen.’

Meester Moreau zei nog dat de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank voor hem dinsdag geen overwinning betekent, maar wel de voortzetting van een project. ‘De moeilijkheden beginnen nu.’ Hij benadrukte wel dat zijn cliënt onder toezicht blijft staan.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees