Red Panthers stunten met gelijkspel

Red Panthers stunten met gelijkspel

Foto: REUTERS

De vrouwelijke hockeyploeg heeft in haar tweede wedstrijd van het tornooi verrassend gelijk gespeeld. Tegenstander China staat op plaats vijf op de wereldranglijst, maar kon geen afstand nemen van onze landgenotes.

China -  de zilveren medaillewinnaar in Peking - toonde zich de betere in het spel, maar onze dames konden er een aantal keer gepast uitkomen. Beide ploegen kregen een drietal strafcorners, maar konden geen enkele mogelijkheid benutten.

Na een tiental minuten leek België al op voorsprong te komen toen Stephanie De Groof scoorde vanop een strafcorner, maar na videoberaadslaging werd het doelpunt afgekeurd. 

De 17-jarige Belgische doelwachter Aisling D'Hooghe speelde opnieuw een wereldpartij en deed enkele cruciale reddingen. In de slotfase miste Stephanie De Groof tot twee keer toe nog een reuzekans.

Het is het eerste punt voor onze dames in het hockey. Eerder verloren de Red Panthers al met 3-0 tegen Nederland. Eerder op de dag won titelverdediger Nederland in poule A met 3-2 van Japan. Op de openingsdag had Oranje al met 3-0 gewonnen van België, en won China met 4-0 van Zuid-Korea. Later op de namiddag staan Groot-Brittannië en Zuid-Korea nog tegenover elkaar.

De volgende wedstrijd van de Red Panthers is donderdagavond tegen Groot-Brittannië.

Corrigeer