Tim Maeyens kent tegenstanders in halve finales skiff

Tim Maeyens kent tegenstanders in halve finales skiff

Foto: EPA

Tim Maeyens roeit woensdag om 11u30 de tweede halvefinalerace van de skiff op de Olympische Spelen. De Bruggeling was dinsdag in Londen tweede geworden in zijn kwartfinale, na de Nieuw-Zeelandse wereldkampioen Mahe Drysdale. Woensdag moet hij bij de eerste drie roeien voor een plaats in de A-finale.

Maeyens treft als tegenstanders de Chinees Liang Zhang (10de WK 2011), de Argentijn Santiago Fernandez (4de OS Athene), de Tsjech Ondrej Synek (vicewereldkampioen 2011 en vice-olympisch kampioen), thuisroeier Alan Campbell (brons WK 2011 en WK 2010, zilver WK 2009) en Aleksandar Aleksandrov uit Azerbeidzjan (wereldkampioen -23 en 9de op het WK 2011).

Maeyens kon de voorbije twee seizoenen niet winnen van Synek noch van Campbell, maar hij was dan wel veel minder goed op dreef dan de voorbije dagen. Om de top drie in zijn race te halen zal hij ook de jonge wereldkampioen Aleksandrov, ex-Bulgaar en nu dus roeiend voor Azerbeidzjan, niet uit het oog mogen verliezen. De Chinees Zhang werd vijfde op het WK 2012 maar kon die prestatie daarna niet meer bevestigen.