VIDEO. Videoparodie lacht met Michael Phelps

Niet Michael Phelps maar Ryan Lochte lijkt de grote zwemhoop te worden van Amerika tijdens deze Spelen. Lochte overklaste zaterdag zijn landgenoot op de 400meter vrije slag, het eerste zwemnummer. Titelverdediger Phelps finishte liefst vier seconden na zijn landgenoot en viel zo zelfs net naast het podium.

  Vanavond krijgt de 17-voudige olympische medaillewinnaar een kans op revanche in de finale van de 200 meter vlinderslag, maar dat belette enkele lolbroeken niet om in een videoclip de al de draak te steken met Michael Phelps. In een parodie op de bekende hit 'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen wordt door 'Invade London' gelachen met de rivaliteit tussen Lochte en Phelps. Dat liedje dook vorige week trouwens ook op in een parodie waar het voltallige Amerikaanse zwemteam zelf aan mee deed.

Het was al van 2000 geleden dat Phelps naast de medailles greep in een olympisch nummer, maar toch was de mindere prestatie van de zwemsensatie niet helemaal onverwacht. Voor de Spelen was het al duidelijk dat Lochte een grote concurrent ging worden voor de titel van beste Amerikaanse zwemmer.

Snoert Phelps vanavond de criticasters de mond met een knalprestatie?

 De parodie van het Amerikaanse zwemteam (met Lochte en Phelps)