Fietsen in Galmaarden is hachelijke onderneming

Fietsen in Galmaarden is hachelijke onderneming

Jong en oud reden met de fiets door de gemeente. Foto: credit

Galmaarden -

Wij vinden het noodzakelijk dat er meer wordt geïnvesteerd in degelijke en vooral afgescheiden fietspaden’, zegt Jean-Paul Souffriau (N-VA).

Souffriau doet de uitspraak na afloop van een fietstocht door en rond Galmaarden. In zijn kielzog volgden een vijftiental sympathisanten. De tocht begon in Vollezele aan het Oudstrijdersplein. Vandaar reed de groep via Tollembeek en Herhout naar het Marktplein van Galmaarden. Jean-Paul Souffriau, die lijsttrekker is voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen, was na afloop opgetogen over de actie.

‘Al waren de omstandigheden soms lastig, zeker door voorbijstekende wagens. Die deden dat telkens aan hoge snelheid. Maar ook de slechte staat van sommige wegen maakte het fietsen tot een hachelijke onderneming. Dit toont nog maar eens aan dat op verbindingswegen degelijk moet worden geïnvesteerd in van de weg gescheiden fietspaden’, aldus Souffriau. Al bij al werd een traject van 35 kilometer afgelegd. ‘We zijn van plan deze tocht jaarlijks te herhalen om de stand van zaken verder op te volgen’, besluit Souffriau.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio