TennisHET Nieuwsblad Criterium - Tornooi Racing Wetteren mocht op mooie opkomst rekenen

Daan Van Moorter kan net niet stunten

Daan Van Moorter  kan net niet stunten

Voorzitter Luc Taragola kon tevreden zijn met de opkomst. Foto: Hendrik De Rycke - HDR

WETTEREN - Zondag werden op TC Racing Wetteren de finales gespeeld van Het Nieuwsblad Criterium. Bij de Mannen 3 kon Daan Van Moorter net niet stunten in de finale.

Het tornooi op RC Wetteren kon de laatste week ingaan met schitterend weer. Wedstrijdleider Laurent Demaere kreeg de taak alles in goede banen te leiden.

Bij de Mannen 2 won Pieter-Jan Van Cauwenberghe van TC Velina de finale van Jan Boone. Daan van Moorter kon op zijn eigen clubtornooi de finale spelen bij de Mannen 3, maar verloor van Erwin Cammu. Van Moorter kon eerder dit seizoen doorstoten tot de halve finales op het tornooi van TC Standaard Wetteren. Voorzitter Luc Taragola kan tevreden zijn met de grote opkomst voor het tornooi.

‘We hebben geluk gehad dat we de tweede week van het tornooi nog mooi weer hadden’, zegt wedstrijdleider Laurent Demaere. ‘Het tornooi begon normaal gezien op 21 juli, maar door het slechte weer konden we pas de maandag erna starten. Er waren 160 inschrijvingen, maar we hebben alle wedstrijden op zeven dagen kunnen afwerken. RC Wetteren heeft geen binnenterreinen, waardoor we dachten dat veel spelers gingen afhaken, maar we hadden slechts 20 minder inschrijvingen dan vorig jaar. Ook in de vakantieperiode is het niet zo makkelijk om veel volk naar een tornooi te lokken.’

De club telt 266 leden, iets meer in vergelijking met vorig jaar. De club werd opgericht in 1966. Er zijn vier buitenterreinen maar geen binnenterreinen.

In 2001 werd Luc Taragola voorzitter. Ook Lynn Taragola is actief binnen de club. Zij is nu het tweede hoogste gerangschikte lid van de club. Luc Taragola en Lynn zijn ook clubtrainer die vooral de jonge spelers opleiden.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES