Nieuwe aanwinst van Antwerp Giants Maxime De Zeeuw met Belgian Lions in Israël

Nieuwe aanwinst van Antwerp Giants Maxime De Zeeuw met Belgian Lions in Israël

Maxime De Zeeuw: ‘Met Antwerp kan ik eindelijk Europees spelen.’ Foto: WAS

ANTWERPEN -

'Eindelijk ben ik een speler van Antwerp Giants', zegt Maxime De Zeeuw. Met de Belgian Lions werkt de nieuwste aanwinst van Antwerp Giants de laatste stage en oefeninterlands voor de EK-kwalificatieronde af.

Maxime De Zeeuw verblijft met de Belgian Lions in het zonnige Tel Aviv. ‘Het is belangrijk dat we in een mooi kader de laatste fase van de EK-kwalificatiewedstrijden kunnen voorbereiden. We waren al enkele keren in Israël, maar het blijft steeds een boeiende onderneming. Met een jonge groep van Lions willen we ons vanaf 15 augustus plaatsen voor het Europese kampioenschap van volgend jaar in Slovenië’, zegt De Zeeuw.

Toptransfer

De 25-jarige en 2,05m grote Brusselaar is de toptransfer van Antwerp Giants.

‘Ik ben enorm blij dat ik eindelijk kon tekenen bij de Giants’, vertelt Maxime De Zeeuw. ‘Ik was gebonden aan een contract met Charleroi. De club leende me steeds uit en bij Pepinster en Gent kon ik me perfect ontplooien. Maar op mijn 25ste wou ik een stap voorwaarts doen. In de zeven seizoenen in de Ethias League kwam ik nooit Europees in actie. Bij de Giants maak ik komende campagne op Europees clubniveau mijn debuut. Dat gegeven en het feit dat Christophe Beghin me duidelijk maakte dat Antwerp Giants voor mij de juiste keuze was, gaf de doorslag’, aldus Maxime De Zeeuw.

Vooraleer met Antwerp Giants in de competitie, beker en Eurochallenge de thuiswedstrijden in de Lotto Arena af te werken wacht de power forward een nieuwe campagne met de Belgian Lions. ‘Die thuiswedstrijden met de Lions in de Lotto Arena waren in 2009 en 2010 een enorm succes. Het publiek gaf ons een boost en stuwde ons mee naar het EK van 2011. In Litouwen waren we mede door de blessure van Axel Hervelle niet op ons niveau. Persoonlijk mocht ik wel tevreden zijn over mijn EK. Als jonge kerel kreeg ik van coach Eddy Casteels veel kansen en deed ik een brok ervaring op. Ik wil volgend jaar opnieuw op dat basketfeest zijn’, besluit de nieuwste Antwerp Giant.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio