BMX -

UEC Summergames op circuit van Zolder

UEC Summergames op circuit van Zolder

Zolder staat steeds garant voor topspektakel. Foto: Yorick Jansens

HEUSDEN-ZOLDER -

Dit weekend vinden op het Circuit van Zolder de UEC Summergames plaats. Die lopen over twee weekends. Vorig weekend was er al een wedstrijd in Rijsel, waar de Belgen sterk presteerden.

Na de wedstrijd in Zolder wordt er per reeks een klassement opgemaakt van de twee wedstrijden. De beste rijder per reeks over de beide wedstrijden ontvangt een originele UEC BMX Summergamestrui.

Deze games werden voor de Belgen een meevaller in Rijsel. De Belgen waren in alle reeksen oppermachtig en staan nu in polepositie om de eindzege binnen te halen in eigen land.

Begin dit jaar gingen de clubs uit Valkenswaard, Rijsel en Zolder aan tafel zitten om een interlandwedstrijd te organiseren. Valkenswaard haakte af, maar de andere twee besloten door te gaan.

Supercross

In de aanloop naar de Olympische Spelen reed Belgisch kampioen Arnaud Dubois nog mee in Rijsel. Hij werd er tweede, maar komt dit weekend niet naar Zolder. Hij vertrekt zondag naar Londen.

Zonder onze nationale trots zal er in Zolder nog heel wat te beleven vallen, te beginnen met wereldkampioene Kjelle Poets, die in Rijsel outstanding was. Ook alle Zolderse thuisrijders, aangevuld met een sterke delegatie van BMX Peer, zullen hun vel duur verkopen.

De organiserende club is de grootste van het land en organiseert in de toekomst ook een Supercross BMX. Alles staat evenwel in het teken van het WK in 2015. De jonge Limburgse talenten zijn tegen die tijd enkele jaartjes ouder en moeten in staat zijn om dan te schitteren.

Aan internationale concurrentie zal het in Zolder niet ontbreken. Er meldde zich naast Nederlanders, Duitsers, Fransen, Oostenrijkers, Tsjechen en Slovaken zelfs een Chileen.

Strijd genoeg dus in alle reeksen, zeker nu veel rijders deelnemen die heel wat UCI-punten kunnen verdienen. Voor 31 december van dit jaar kunnen ze nog veel punten sprokkelen voor deelname aan het WK.