Beachvolleybal -

Sini-Beach strikt Belgische top

Sini-Beach strikt Belgische top

Foto: Yorick Jansens

EVERGEM - Naar aanleiding van de ingebruikname van twee nieuwe beachvolleybalterreinen naast sporthal De Mispelaer in de Gyselstraat in Nieuwkerken-Waas organiseert Sint-Niklase beachvolleybalclub Sini-Beach zondag 5 augustus een toernooi met de betere Belgische mannen- en vrouwenduo's.

Sini-Beach werd begin 2012 opgericht en organiseerde al eind juni een succesvolle vijfdaagse beachhappening op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De jonge club brengt ook enkele provinicaal en nationaal spelende beachteams in stelling. Aan het toernooi in Nieuwkerken nemen acht mannen- en zeven vrouwenploegen deel. De mannen starten om 9.30 uur. De vrouwen om 12.30 uur. De finales zijn om 16 uur gpland.

Onder meer de regerende nationale kampioenen Ward Coucke en Tom van Walle en hun concurrenten van Sini-Beach Kristof Hoho en Dries Koekelkoren zijn van de partij.

Bij de vrouwen nemen zeker Karolien Verstrepen met Fien Callens en Nymphe Verrelst met Eline David deel. Beide duo's verdedigen de clubkleuren van Sini-Beach.

De belangstelling van de spelers is groot, omdat na de BK-manche van 21 en 22 juli in Leuven de BK-strijd onderbroken is tot het finaleweekend van 10, 11 en 12 augustus. De toegang is gratis.

Uitslagen & standen