Kortrijk vraagt spelerslicentie voor 44-jarige Patrick Deman

Kortrijk vraagt spelerslicentie voor 44-jarige Patrick Deman

Foto: mvh

KORTRIJK -

Na het vertrek van doelman Kristof Van Hout naar Genk liet Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck een spelerslicentie aanvragen voor zijn keeperstrainer Patrick Deman . De ex-keeper van Lierse en AA Gent is onlangs 44 geworden.

'Blijkbaar is dit geen grapje van de coach', zegt Deman. 'Met Keet blijft natuurlijk maar één ervaren doelman meer over en onze overblijvende tweede doelman Jorgen Rogiers (18) speelde nog nooit op het hoogste niveau. Ik hoop dat ze niet allebei uitvallen en ik moet opdraven. Ik doe af en toe nog intens mee op training, maar ik word ouder en mijn conditie valt niet te vergelijken met die van een eersteklassekeeper. Mijn laatste duel tussen de palen dateert ook al van drie jaar geleden. Als het noodlot echt toeslaat, zal ik er staan, maar ik heb geen ambitie. Hopelijk vinden we snel een nieuwe doelman.'

Vanhaezebrouck wil na het vertrek van Van Hout twee doelmannen. De Zuid-Afrikaanse doelman Eduan Naude (25) logeert momenteel bij Darren Keet. Hij zoekt een club in Europa.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES