Charleroi: 27 spelers uit 15 landen

Charleroi: 27 spelers uit 15 landen

Foto: Herman Ricour

Voor het eerst telt de Belgische competitie meer buitenlandse dan Belgische voetballers. En daar zal Sporting Charleroi in ieder geval geen verandering in brengen. Na enkele nieuwe transfers mag de neofiet in eerste klasse een indrukwekkende statistiek voorleggen: de spelerskern telt niet minder dan 15 verschillende nationaliteiten.

Vier nieuwe spelers haalde voetbalclub Charleroi deze week binnen. De Palestijn Omar Jarun, de Costa Ricaan Mynar Escoe, de Boliviaan Vicente Arze en de Braziliaan Willian Pacheco. Een bont allegaartje dat uit alle hoeken van de wereld komt aanwaaien. En daarmee is de trend bij de Zebra's glashelder: de huidige kern van 27 spelers telt niet minder dan vijftien verschillende nationaliteiten.

Puur toeval, als we trainer Yannick Ferrera mogen geloven. 'We hebben niet gelet op de afkomst van de nieuwe spelers, maar op hun kwaliteit als voetballer. We moeten er nu alleen voor zorgen dat hun kwaliteiten het ploegbelang dienen en dat de nieuwelingen zich hier zo snel mogelijk thuis voelen.'

Maar heeft het Charleroi-bestuur geen detail over het hoofd gezien? Vanaf dit jaar is er immers een nieuwe regel van kracht, die stelt dat een club in de Belgische competitie niet meer dan zeventien in het buitenland opgeleide spelers in de kern mag hebben. Charleroi zit nu aan negentien.

'Daar hebben we aan gedacht', zegt manager Mehdi Bayat in Sudpresse. 'We gaan die nieuwe regel zeker respecteren en zullen ervoor zorgen dat er nog een aantal spelers vertrekken.'

Een taak waarvoor de club uit Henegouwen nog vier weken tijd heeft. De transferperiode loopt tot 31 augustus.

<P>1. België«: Baguette, Faidherbe, Dessoleil, Lazitch, Kaya, Fabris, Kage, Houdret</P>

2. Duitsland: Bopp

3. Frankrijk: Satli, Vergerolle, Gnohéré

4. Zwitserland: Milicevic

5. Spanje: Martos, Pedro

6. Slovenië: Dzinic

7. Montenegro: Bojovic

8. Palestina: Jarun

9. Israël: Ohayon

10. Guinée: Keita

11. Ghana: Kumedor

12. Congo: Mandanda

13. Brazilië: Ederson, Leandro, Willian

14. Bolivië: Arze

15. Costa Rica: Escoe

Corrigeer