Spaans voetbal tot na middernacht: 'Waanzin'

 Spaans voetbal tot na middernacht: 'Waanzin'

Real Madrid - Barcelona Foto: AFP

De Spaanse voetbalfans mogen zich dit seizoen opmaken voor enkele lange nachten. Enkele wedstrijden in de Primera Division zullen immers pas om elf uur 's avonds aftrappen, zo maakte de Spaanse Profliga donderdag bekend. Op de eerste twee speeldagen zijn er zo al vijf matchen die pas na middernacht zullen eindigen.

De beslissing stuitte meteen op felle kritiek. 'De waanzin maakt zich meester van het Spaanse voetbal', kopte sportkrant Marca donderdag. En ook de clubs zelf zijn niet opgezet met hun uurrooster. 'Dit is een schande. De mensen die zoiets beslist hebben, zouden beter naar huis gaan', reageerde Enrique Cerezo, de voorzitter van Atletico Madrid.

Europa League-winnaar Atletico, de club van doelman Thibaut Courtois, voelt zich in het bijzonder benadeeld omdat het op zondag 19 augustus opent met een match om 23 uur en daarna twee keer op maandagavond moet spelen.

De Primera Division trapt af op 18 augustus. Landskampioen Real Madrid speelt een dag later tegen Valencia, terwijl eeuwige rivaal Barcelona opent tegen Real Sociedad.