Nieuw-Zeelander dankzij bordeel naar de Spelen

Nieuw-Zeelander dankzij bordeel naar de Spelen

Foto: rr

de Nieuw-Zeelander Logan Campbell is een van de meeste opvallende atleten op de Olympische Spelen. Campbell neemt deel aan het taekwondo bij de -68 en geraakte enkel in Londen door een bordeel open te houden.

 Toen Campbell in 2008 terugkeerde van de Olympische Spelen in Bejing werd hij geconfronteerd met een schuldenberg van zo'n 120.000 dollar aan reis-, materiaal- en trainingskosten. Om op de Spelen van Londen te geraken had hij daarbovenop nog eens zo'n 200.000 dollar extra nodig. Daarop besloot Campbell om in Auckland een luxe-bordeel te openen om zo het nodige budget bij elkaar te sprokkelen. Met succes. Het 'huis van lichte zeden' kreeg heel wat klanten over de vloer en de media-aandacht in Nieuw-Zeeland was groot.

De Nieuw-Zeelandse olympische federatie kon echter niet bepaald lachen met de privé-activiteiten van Campbell en dreigde ermee om hem te schorsen. De publiciteit rond de atleet was echter zo groot dat de taekwondobond plots enorm veel sponsors lokte en op die manier zijn hoogste budget uit zijn geschiedenis verzamelde. Campbell verkocht zijn bordeel en vecht volgende week voor het goud in Londen.

Corrigeer