Tajine met kabeljauw en ras el hanout

Tajine met kabeljauw en ras el hanout

Foto: Heikki Verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Nodig (4 personen)
- 2 uien
- 4 stukken kabeljauwfilet van 120 à 150 g
- 1 teentje knoflook
- 150 g zwarte olijven
- 6 tomaten
- 1 citroen
- 1 el ras el hanout
- 1 el komijnzaad
- 1/2 bussel platte peterselie
- 300 g bulgur
- 2 l groentebouillon
- 100 g pistachenoten
- enkele takjes munt
- enkele el olijfolie
- peper en zout


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de tajine op het vuur en doe er enkele eetlepels olie in.
2. Snipper ui en knoflook en zet ze aan in de olie.
3. Doe er het komijnzaad bij.
4. Vervolgens de ras el hanout.
5. Roer alles goed om en leg de vis in de tajine.
6. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe.
7. Vervolgens de olijven, schijfjes citroen en gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
8. Sluit de tajine en zet 15 minuten in de oven.
9. Gaar ondertussen de bulgur (gaartijd: zie verpakking) in de bouillon en giet af. Hak de noten en versnipper de munt.
10. Meng de bulgur met olijfolie, gehakte noten, de munt en kruid af met peper en zout.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen