Couscous met kaneel en rozijnen

Couscous met kaneel en rozijnen

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Dessert
Nodig

- 200 g middelgrote couscous
- 200 g sultana-
- rozijnen
- 1 00 g boter
- enkele el bloemsuiker
- 2 kl kaneelpoeder
- 100 g geroosterde amandelschilfers
- enkele el oranjebloesemwater
- 50 g suiker
- sap van 1 sinaasappel
- 1 sinaasappelschil


Bereiding
1. Week de rozijnen in water met oranjebloesemwater.
2. Breng 4 dl water aan de kook met het sap van een sinaasappel en
50 g suiker.
3. Overgiet hiermee de couscous en laat intrekken.
4. Roer de nog warme couscous los en roer hierdoor de boter, rasp van sinaasappel en geweekte rozijnen.
5. Vorm hiermee een piramide ( gebruik hiervoor het deksel van een tajine, of een kleine puntzeef ) en druk goed aan.
6. Draai om op een schotel en bestuif met bloemsuiker op smaak gebracht met kaneel.

Lekker met een glaasje muntthee.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen