Harira, soep met lamsvlees, linzen en kikkererwten

Harira, soep met lamsvlees, linzen en kikkererwten

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Voorgerecht
Nodig
- 400 g lamsschouder
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik kikkererwten
- 2 uien
- 2 takjes bleekselder
- 1 el kurkuma
- 1 bosje koriander
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1 l vleesbouillon
- 300 g linzen
- enkele el olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen
- Marokkaans plat brood


Bereiding
1. Snijd het vlees in blokjes en snipper de ui, selder en de kruiden.
2. Zet aan in olijfolie.
3. Voeg hierbij de gepelde tomaten en bouillon.
4. Kruid met peper en zout en voeg de kurkuma toe.
5. Gaar gedurende 2 uur onder gesloten deksel.
6. Voeg 30 minuten voor het einde de linzen en kikkererwten toe.
7. Kruid eventueel bij met peper en zout.
8. Werk de soep af met een beetje citroensap en serveer met brood.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen