Racing Genk - Aktobe 2-1

Racing Genk wacht zware missie in Kazachstan

GENK - Racing Genk heeft het Kazachse Aktobe met 2-1 geklopt in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League. Voor de Limburgers scoorden Vossen en Monrose. De terugmatch vindt volgende week plaats.

Bij de thuisploeg bleef Laslo Köteles tussen de palen staan, ondanks zijn twee flaters in de competitiematch tegen Cercle afgelopen weekend. Kristof Van Hout, gisteren nog van Kortrijk overgekocht, zat op de bank.

Racing Genk begon erg slap aan de partij. De bezoekers hielden makkelijk stand en hadden zelfs de beste kans via Marat Bikmaev. De Limburgers kwamen na achttien minuten toch op voorsprong. Jelle Vossen benutte een strafschop na een handsbal van Robert Primus.

De Kazakken waren niet aangeslagen. Even later stond -niet geheel onverwacht- de gelijkmaker op het scorebord. Pyotr Badlo kopte een gemeten voorzet binnen.

Primeur

Het kostbare tegendoelpunt inspireerde de Limburgers niet om het spelniveau op te krikken. De thuissupporters morden, maar zagen hun ploeg toch met een bonus de rust ingaan. Het voorbereidende werk was van Thomas Buffel, Steven Joseph-Monrose tekende met zijn allereerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever de 2-1 aan.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld: Genk speelde slordig, Aktobe hield vlot stand. Enkel Monrose kon nog dreigen voor de kampioen van 2011. Badlo kreeg nog een tweede keer geel voor Aktobe, waarna Genk nog op zoek ging naar de bevrijdende 3-1. Benteke probeerde het nog met een acrobatische retro, maar vergeefs.

Omdat de tegenstander ook niet kon scoren, bleef het bij 2-1. Genk trekt volgende week dus met een nipte bonus naar Kazachstan.