Barbara Nelen: 'Ben zwaar ontgoocheld'

Barbara Nelen: 'Ben zwaar ontgoocheld'

Foto: Photo News

De Belgische hockeyvrouwen hebben donderdagavond op de Olympische Spelen in Londen niet kunnen stunten tegen Groot-Brittannië. De Red Panthers verloren hun derde groepsmatch tegen het gastland met 0-3.

Barbara Nelen speelde op het Belgische middenveld een verdienstelijke partij. Maar ook het 20-jarige talent van La Gantoise kon een tweede nederlaag dit toernooi niet voorkomen. 'Ik ben toch wel zwaar ontgoocheld', vertelde ze na afloop.

'We wilden absoluut een keer winnen, maar we merkten al snel dat Groot-Brittannië toch wel een heel sterke ploeg heeft. Wij hebben periodes heel goed meegespeeld maar in sommige spelfases zag je dat we nog ervaring missen.'

Net als in de vorige wedstrijden tegen Nederland (0-3) en China (0-0) slaagde België er opnieuw niet in te scoren. 'Ik kreeg vandaag ook een mooie kans, maar het lukte weer niet. Hopelijk maken we in de volgende match eindelijk dat goaltje', aldus Nelen.

De Red Panthers spelen hun vierde duel zaterdag tegen Japan. Maandag staat hun laatste groepsmatch op het programma, tegen Zuid-Korea.