Dream Team maalt Nigeria fijn: 156-73!

De sterren uit de NBA hebben in de nacht van donderdag op vrijdag enorm zwaar uitgehaald in hun derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen. De Amerikanen wonnen met 156-73 van Nigeria, en nooit eerder in de geschiedenis van de Olympische Spelen scoorde een team meer punten in een basketwedstrijd.

 

De grootste zege op het olympisch baskettoernooi stond sinds de Spelen van 1988 in Seoel op naam van Brazilië, dat destijds 138 punten scoorde tegen Egypte.

Monsterscore

De Amerikaanse sterren waren echter in hun dagje en begonnen verschroeiend tegen de Nigerianen. Halverwege stond er al 78-45 op het scorebord. In het vierde kwart ging de voet van het gaspedaal, uiteindelijk was de 156-73 eindstand niet eens overdreven.

Carmelo Anthony was met 37 punten het best bij schot bij de Amerikanen, gevolgd door Russell Westbrook (21 punten) en Kobe Bryant (16 punten). Bij de Nigerianen was voormalig NBA-speler Ike Diogu goed voor 27 punten.

Klasse apart

Eerder deze week haalde Team USA het met 98-71 van Frankrijk in hun openingswedstrijd en vernederden ze Tunesië met 110-63. Zaterdag nemen ze het nog op tegen Litouwen, maandag sluiten de Amerikanen de groepsfase af met de wedstrijd tegen Argentinië.

 

Bekijk de uitslagen en standen op de uitslagenpagina op Sportwereld.be