voetbal JUPILER PRO LEAGUELierse - STANDARD - Lierse viert punt als zege na vroege domme rode kaart voor Bekoe

Chris Janssens: ‘Inzet spelers loont’

Chris Janssens: ‘Inzet spelers loont’

Matz Sels bevestigde dat hij over heel wat kwaliteiten beschikt. Foto: Photo News

MALLE -

De vreugdedans van Chris Janssens na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serge Gumienny sprak boekdelen. 'Dit punt is het resultaat van de inzet die de spelers getoond hebben. De spelers plooiden zich dubbel', benadrukte de T1 van Lierse

Het was een meer dan tevreden trainer van Lierse die op de persbabbel verscheen. Meer dan een uur moest Lierse met een man minder aan de bak. ‘Bwah. Een domme en onnodige rode kaart. Al wil ik de beelden nog eens zien’, vertelde Janssens.

Over het verdedigende compartiment was hij in de wolken. ‘Het is te vroeg om te zeggen dat Matz Sels bevestigde. Uiteindelijk was dit nog maar zijn tweede wedstrijd. Maar hij deed het net zoals tegen AA Gent meer dan behoorlijk. Je merkt dat onze jonge doelman veel kwaliteiten heeft. Benjamin Lambot deed het, op een voor hem wat ongewone plaats, uitstekend in het hart van de verdediging. Als je dan weet dat Karim Saidi tegen Bergen opnieuw inzetbaar is en Soufiane Bidaoui de hele voorbereiding op die wedstrijd kan meemaken, ziet het er mooi uit’, blikte Chris Janssens met een gerust gemoed vooruit.

Het werkpunt blijft de aanvalslinie. Lierse kon gisteren nauwelijks dreigen en het duurde tot meer dan drie kwart van de wedstrijd vooraleer het doel van Eiji Kawashima echt bedreigd werd. Dat was de coach van Lierse niet ontgaan. ‘Offensief moet het allemaal veel beter’, gaf hij ruiterlijk toe.

Al moet gezegd dat Dolly Menga, de 19-jarige aanvaller met Congolese roots, enkele flitsen liet zien. Het publiek van Lierse kon het best smaken en scandeerde na de wedstrijd zijn naam. ‘Heel leuk. Ik zag deze wedstrijd tegen mijn ex-club niet als een revanche. Het was een wedstrijd als een ander. Ik gaf het maximum. Voor het vertrouwen was dit een belangrijk punt. Vooral tegen een titelkandidaat. Ik ben erg tevreden over de manier waarop ik bij Lierse werd ontvangen’, merkte Menga op.

Wat verder op dook Cofie Bekoe op. ‘Ik moet de tv-beelden nog eens zien. Maar deze rode kaart leek me niet terecht. We gingen allebei naar de bal. Ik voelde me rot omdat ik niet slecht in de wedstrijd zat en ik deze wedstrijd absoluut wilde winnen. Ik bedank mijn ploegmaats dat ze voor elke morzel grond gevochten heb. Ik volgde de wedstrijd vanuit de tribune na mijn uitsluiting’, zei de Ghanese middenvelder.

‘Ik denk dat het alleszins de eerste rode kaart uit mijn carrière was. Ik sprak de ref nog niet, maar verontschuldigde me bij Jelle Van Damme.’