Barbecueliefhebbers geven tips boven de rooster

Met een grill of barbecue bij de hand is koken extra gezellig. Naast een traditionele barbecue op houtskool kan je ook grillen op gas of elektriciteit. Houtskool heeft het voordeel dat je vlees een speciale smaak krijgt. Een elektrische barbecue hou je makkelijk op temperatuur. Ga je voor gemak en snelheid? Dan is grillen op gas dé oplossing. Met één druk op de knop is het vuur aan. Wat je ook kiest: met familie en vrienden barbecueën staat voor ultieme zomerse gezelligheid.
Print

Gepassioneerde kok Steve (41)

'Stevige portie ambiance met vrienden van de basket'

'Ik ben dol op koken en alles wat met barbecue of grillen te maken heeft. Ik had al eerder aan mijn vrienden van de basket beloofd om een uitgebreide barbecue bij mij thuis te organiseren. Met deze zonnige temperaturen was er natuurlijk geen ontkomen meer aan. (lacht) Er liggen steaks, entrecotes, hamburgers en halve kreeften op de grill. De brochettes heb ik zelf gemaakt en ook de kruidige marinade voor het vlees is van mijn hand. Ik vind het zalig om voor deze grote groep vrienden te koken. Ze zorgen altijd voor een stevige portie ambiance.'Foto: Carolijn Domensino