Pieter Van Hyfte wint van Noah Van Hecke

Pieter Van Hyfte wint van Noah Van Hecke

Noah Van Hecke en winnaar Pieter Van Hyfte. Foto: Marc Van Hecke

AALTER - Pieter Van Hyfte won het enkeltoernooi in Mannen 2 van TC Tobias in Aalter. Deze 21-jarige uit Eeklo toonde zich in de finale sterker dan de 15-jarige Noah Van Hecke die in de voorgaande weken uitstekend op dreef was.

Van Hyfte trok de wedstrijd onmiddellijk naar zich toe en won de eerste set met 6-4. Van Hecke kon in de tweede set niet reageren en verloor die van een goed spelende Van Hyfte met 6-2. Een fraai succes voor Van Hyfte die op het eigen toernooi van TC Eeklo niet verder kwam dan de kwartfinales. Van Hecke haalde het in de halve finales probleemloos in twee korte sets (tweemaal 6-1) van Geert Van Speybroeck (C15). Van Hyfte won de eerste set in zijn halve finale tegen Tim De Cock (B0) met 6-3. In de twee set had hij een tiebreak nodig om tot de finale door te stoten.

Van Hecke was oppermachtig in de finale van Mannen 3 waarin hij in twee sets van Mario Maes (C15/2) won. Van Hecke moest in de halve finale wel vijf spelletjes (6-2 en 6-3) toestaan tegen de verdienstelijke Boriss Kandem. Maes rekende in zijn halve finale in twee sets (6-3 en 6-4) af met Jonas De Keukelaere. Bruno Van Renterghem won de finale in Mannen 4 tegen Boris Kandem die mag terugkijken op een geslaagd toernooi op TC Tobias. Van Renterghem haalde het in twee sets met 6-4 en 7-5.

Aisha Vercaemer haalde het in Vrouwen 2 door in de finale ook in twee sets (6-4 en 6-1) van Roselien Steeman te winnen. Fran Lams was in Vrouwen 3 een maatje te groot (winst met tweemaal 6-1) voor de kansloze Kaat Sierens.