Githa Michiels steekt de eindzege van de Belgacom MTB Grand Prix op zak

Githa Michiels: ‘Dit was ook een doel'

Githa Michiels: ‘Dit was ook een doel'

Ook Bart Wellens was in Boom van de partij. Foto: was

ANTWERPEN/BOOM -

Tijdens de slotmanche van de Belgacom MTB Grand Prix in Boom finishte Githa Michiels vijfde. Die prestatie was ruim voldoende om de eindzege in het belangrijkste nationale regelmatigheidscriterium op zak te steken.

Githa Michiels kwam met hoge verwachtingen naar recreatiedomein De Schorre in Boom afgezakt. De voorbije weken was de Hobokense immers zeer sterk op dreef.

Michiels won de laatste vijf nationale mountainbikewedstrijden en werkte net nog een degelijke slotmanche van de wereldbeker af in Val d'Isère, waar ze in de top dertig finishte.

‘In tegenstelling tot de vorige wedstrijden kwam ik in Boom echter geen poot vooruit', vertelt Githa Michiels. ‘Ik kende een offday en sukkelde daarenboven ook nog met de luchtwegen.'

‘Van begin tot einde heb ik afgezien', vervolgt ze. ‘Een vijfde plaats was dan ook het hoogst haalbare. Gezien de sterke internationale tegenstand in Boom is dit niet eens een slechte prestatie.'

Die vijfde plaats in Boom volstond ruimschoots om de koppositie in de Belgacom GP te behouden.

‘Die eindzege kon ik nog nauwelijks mislopen. Eigenlijk moest ik de wedstrijd in Boom gewoon uitrijden', zegt de Belgische kampioene.

‘Maar ik wilde die overwinning graag nog wat extra glans geven. De Belgacom GP was een doel geworden. Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik zo'n prestigieus klassement als winnares afsluit', glundert Githa Michiels.

De wedstrijd in Boom was één van de laatste doelen van deze zomer voor Githa Michiels.

‘Het mountainbikeseizoen loopt stilaan op zijn einde', vertelt ze. ‘Binnen drie weken wil ik nog goed presteren in de mooie wedstrijd in het Nederlandse Zoetermeer.'

‘Vervolgens mik ik ook nog op het Belgisch kampioenschap marathon, al doen geruchten de ronde dat dit kampioenschap wegens organisatorische problemen niet zal kunnen plaatsvinden.'

‘Als dat het geval is, beëindig ik mijn seizoen enkele weken vroeger en start midden september voor mij een uitgebreide rustperiode', aldus nog de 29-jarige renster van het Trek-KMC Team.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio