Veerle Dejaeghere pakt negentiende gouden medaille

Veerle Dejaeghere pakt negentiende gouden medaille

Foto: vdb

INGELMUNSTER - Veerle Dejaeghere veroverde vrijdag in Luik goud op het BK 3.000m steeple, meteen goed voor haar negentiende nationale titel alle categorieën. De 38-jarige Ingelmunsterse pakte er elf op de 1.500m, vijf in het veldlopen en vier op de steeple. Zij bleef met een tactische 10'11”39 wel 43 seconden boven haar nationaal record. Claire Michel (10'18”98) werd tweede.

JOGGING VAN DE TASSCHE IN ARDOOIE Karel Moerman won met de 15,5 km van Ardooie zijn tweede wedstrijd van het Scott 2 Run criterium. De Diksmuidenaar spande samen met zijn MACW-makkers Pieter Van Roose, Didier Verstraete en Steven Broucke. ‘Wij wilden Thomas Dewulf kwijt. Eerst versnelde Van Roose en daarna Broucke. Dewulf dichtte telkens de kloof, maar paste toen ik wegliep', vertelt Moerman, die uiteindelijk 1'03” voorsprong had op Dewulf en 1'28” op Verstraete.

Charline Vanneste, Hilde Hendrickx en Saskia Vens zorgden voor een AVR-podium bij de vrouwen.

SHOPPINGLOOP IN OOSTKAMP Alexander Diaz Rodriguez maakte zijn belofte waar en won vrijdag voor de vierde keer op rij de 10 km van de 12de Shoppingloop in Oostkamp. ‘Ik had de verhoopte superbenen maar nam geen risico's. Zo duldde ik gedurende acht kilometer het gezelschap van Bram Coppens, die op vijftien seconden strandde.' Tom Meire kwam als eenzame derde aan.

Ria Thienpont pakte de overwinning bij de vrouwen.

STREETRACE IN LOKEREN Alexander Diaz Rodriguez eindigde zaterdag, één dag na zijn zege in Oostkamp, vijfde op de 12 km in Lokeren. ‘Ik voelde mij veel minder dan in Oostkamp. Halfweg liepen Stefan Vandenbroek, Lander Van Droogenbroeck, Gert Vanpoucke en Jonas Sergooris van mij weg. Hun tempo lag te hoog. Dit was de wedstrijd teveel.'

Patricia Delvael duldde bij de vrouwen enkel Sylvie Mulle voor zich.

TRIATLON

THOMAS JURGENS was de snelste in de kwarttriatlon van Berlare. De 20-jarige triatleet kwam met anderhalve minuut voorsprong uit het Donkmeer maar werd tijdens het fietsen bijgehaald door Wouter Monchy. In de loopfinale toonde Jurgens zich de sterkste. De bij TT Ieper aangesloten Glenn Valentin rukte nog naar de tweede plaats op.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES