Absalon wint overtuigend, Nys vierde

Absalon wint overtuigend, Nys vierde

Sven Nys deed zaterdag in Boom vertrouwen op voor de Spelen. Foto: pp

BOOM -

Twee dagen voor de afreis naar de olympische confrontatie in het Britse Weald Country Park gaven tal van toppers elkaar rendez-vous in Boom voor de vijfde en afsluitende manche van de Belgian MTB Grand Prix. In de kleigroeve De Schorre kregen ze een pittige omloop met enkele stevige kuitenbijters voorgeschoteld.

Wie dacht dat de aanwezige geselecteerden voor de mountainbikehoogmis in Londen de wedstrijd uitsluitend als ultieme trainingsrace zouden aanpakken, hadden het wel bij het verkeerde eind. Iedereen ging voluit. Kwestie van een duidelijke kijk te hebben op de huidige (top)conditie.

Aanvankelijk slaagden Sven Nys en de Duitse kampioen Manuel Fumic erin enigszins in het spoor te blijven van snelstarter Julien Absalon, die na een mindere beurt in de laatste WB-wedstrijd vooral zichzelf wou overtuigen. Het was al snel duidelijk dat de tweevoudige olympische kampioen geen tegenstand duldde. Hij reed steeds verder van de internationale concurrentie weg. Fumic en Nys wisselden geregeld van plaats, maar in volle finale van een alleszins beklijvend treffen werden ze nog tot de orde geroepen door de Zwitser Fabian Giger, die net niet als tweede eindigde.

Nys: ‘Niet super'

Voor Nys was rang vier weggelegd. ‘Ik was goed maar niet super. De derde plaats was net iets te hoog gegrepen. De tegenstand was ook niet van de poes. Over mijn conditie kan ik tevreden zijn. Ik vertrek met vertrouwen naar Londen. Het doel is de top acht.'

Onze tweede olympiër Kevin Van Hoovels strandde in Boom op plaats zeven.