VoetbalJUPILER PRO LEAGUE - Anthony Portier speelt tweehonderdste match uit met losse tanden

Anthony Portier: ‘Jubileummatch eindigde in mineur’

Anthony Portier: ‘Jubileummatch eindigde in mineur’

Anthony Portier vindt als verdediger vlot de weg naar doel. Foto: VDB

BRUGGE -

Cercle Brugge likte zondag en gisteren de wonden, maar vandaag start de voorbereiding voor de thuismatch van zondagavond tegen Anderlecht. Cercle wil daarin proberen op zoek te gaan naar de eerste zege. ‘Alles kan’, meent Anthony Portier.

Ze likten letterlijk en figuurlijk de wonden bij Cercle de afgelopen dagen. Op Gregory Mertens en Koenraad Hendrickx moet de eerste weken en misschien zelfs maanden niet gerekend worden. En het valt nog af te wachten hoe de jukbeenbreuk van Bernt Evens zal evolueren.

‘Ik probeerde contact te zoeken met de dokters in Sint-Lucas’, zegt kinesist Geert Leys. ‘Bernt moet zo snel mogelijk geopereerd worden maar de dokter wilde naar verluidt nog wat wachten tot de zwelling wat minder werd. In principe is spelen met een masker volgende week zelfs mogelijk, maar dat moeten we dus nog afwachten.’

Bob Peeters hoopt dat het lukt want veel alternatieven op links zijn er momenteel niet. Er is de jonge Niels Mestdagh, maar Peeters vindt het te vroeg om een jongen van 19 jaar zonder enige ervaring in eerste klasse uitgerekend tegen Anderlecht voor de leeuwen te gooien. Cercle was heel vroeg klaar met het huiswerk dit seizoen, maar plots lijkt de komst van een extra speler niet uitgesloten. Vraag is alleen wanneer Dompig en Wang van de loonlijst kunnen geschrapt worden.

Tim Smolders bleef zaterdag uit voorzorg aan de kant. Hij heeft last aan de adductoren, maar bij de echo kwam niks ergs aan het licht. Er wordt gehoopt dat ook hij kan spelen tegen Anderlecht.

Goals slikken

Ook Anthony Portier loopt er dan zeker weer bij. Het wordt match nummer 201 van Portier in eerste klasse. Zijn tweehonderdste afgelopen zaterdag was dus een jubileummatch. Dat Portier als opgerukte verdediger uitgerekend op dat moment scoorde, was uniek. Ook al is het opvallend dat Portier in de voorbereiding ook al de weg naar doel had gevonden en gescoord had tegen Bergen en in de galamatch twee weken geleden tegen Genclerbirligi.

‘Het is elke keer hard werken om mij los te maken’, legt Portier uit. ‘De tegenstander begint het ook door te hebben, maar ik probeer toch elke keer om met succes te ontsnappen.’ Hij bekocht het zaterdag met een ferme slag van Zukanovic. Zijn tanden gingen door zijn voorlip en kwamen los te staan. ‘Mijn jubileummatch is zo in mineur geëindigd.’‘Ik zit met de miserie en moet nu maar hopen dat het goed komt met die tanden en anders nieuwe laten steken. Dat we ook nog eens verloren, is extra hard aangekomen. Thuis tegen Kortrijk moet je altijd proberen de drie punten te pakken, zeker als je op voorsprong komt. Probleem is dat we te makkelijk goals slikken. Vijf in twee matchen is te veel en we moeten echt leren de nul houden.’