Rode-uiensoep met bruschetta van geitenkaas

Rode-uiensoep met bruschetta van geitenkaas

Foto:

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen:
6 rode uien
roomboter
een teentje knoflook, fijngesneden
2 dl geuze
1,5 l runderbouillon
2 laurierblaadjes
peper
zout
enkele sneetjes stokbrood
125 g geitenkaas, in plakjes
enkele takjes tijm

Bereidingswijze:
Snijd de uien in halve ringen en fruit ze 30minuten op een heel laag vuurtje in de roomboter.

Voeg de knoflook toe en roer goed. Overgiet met de geuze en laat deze volledig opkoken.

Overgiet daarna met de kokende runderbouillon en voeg de laurierblaadjes toe.

Laat nog 20minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.

Toast de sneetjes stokbrood en beleg ze met de geitenkaas. Leg er telkens een takje tijm op.

Zet onder de hete grill tot de kaas goudbruin is. Serveer meteen bij de soep.

Tip: Vervang voor een vegetarische versie de runderbouillon door groentebouillon.

‘Fruit de ui 30minuten op een laag vuurtje...' Het lijkt onwaarschijnlijk lang, en toch klopt het: als je uien heel traag fruit, geven ze langzaam maar zeker een zoet aroma af. En dat is niet het geval als je ze bijvoorbeeld roerbakt. Omdat de ui op die manier heel zacht wordt, is deze techniek geknipt voor uiensoep.

Niet te missen