Eline Berings rechtstreeks naar halve finales, Anne Zagré via verliezende tijd

Eline Berings heeft zich in haar reeks van de 100 meter horden rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. Onze landgenote werd tweede in 13"46. Anne Zagré liep sneller, maar werd pas vierde in haar reeks en moest dus afwachten of ze met een snelle verliezende tijd door mag naar de volgende ronde. Een half uur later bleek dat het geval.

 

De 26-jarige Berings eindigde in de tweede reeks meer dan een halve seconde boven haar persoonlijke besttijd (12.94), op de tweede plaats en kwalificeerde zich zo rechtstreeks voor de halve eindstrijd. In reeks twee was enkel de Oostenrijkse Beate Schrott (13.09) sneller. Er liepen slechts zes atletes mee, de Britse Jessica Ennis en de Jamaicaanse Latoya Greaves verschenen immers niet aan de start van de reeks.

Berings, de Gouden Spike van 2009, neemt in Londen voor de eerste keer deel aan de Spelen. Aanvankelijk kon ze zich niet kwalificeren, maar uiteindelijk werd ze toch door het Belgisch Interfederaal en Olympisch Comité (BOIC) opgevist.

Belgisch kampioene Anne Zagré was in eerste instantie nog niet zeker van een stek in de halve finales. De 22-jarige Brusselse schoot traag uit de startblokken en finishte in 13.04, een heel eind verwijderd van haar Belgisch record (12.79), op de vierde plaats. Nadat alle reeksen waren afgewerkt, bleek dat Zagré de derde snelste verliezende tijd had gelopen, de zes snelste mochten naar de halve finales. Zowel Zagré als Berings zijn dus zonder al te veel problemen geplaatst.

De top drie van elke reeks plaatst zich voor de halve finales. De andere zes plaatsen gaan naar de overige zes snelste tijden.De halve finales en de finale staan dinsdagavond op het programma.

Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld!

Corrigeer