Kajakkers Cauwenbergh en Pannecoucke varen de herkansing

Kajakkers Cauwenbergh en Pannecoucke varen de herkansing

Kajakkers Cauwenbergh en Pannecoucke Foto: BELGA

Kajakkers Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke zijn maandag op de Olympische Spelen in Londen vierde geworden in de reeksen van de K2 1.000 meter. Enkel de winnaars van de twee reeksen stootten rechtstreeks door naar de finale, die woensdag geprogrammeerd staat. De tien overige duo's, met dus ook Cauwenbergh-Pannecoucke, komen later maandag al in actie in de halve finales. De top drie uit beide halve finales plaatst zich voor de A-finale, de andere duo's varen de B-finale.

Met de Slovaken Gelle-Vlcek en de Duitsers Holsstein-Ihle lootten de twee jonge Belgische kajakkers bij hun olympisch debuut niemand minder dan de regerende wereld- en olympische kampioenen als tegenstanders.

Voor bondscoach Carlos Prendes werd het dus een lastige keuze bij het opmaken van het tactisch bord: voluit gaan voor die eerste plaats in de voorwedstrijd met het risico er net naast te grijpen en daarvoor de tol te betalen in de herkansingsrace, of meteen mikken naar die tweede kanswedstrijd en dus krachtensparend die eerste voorwedstrijd af werken.

Na enkele meters werd het al snel duidelijk. In tegenstelling tot hun gewoonte namen de Belgen een langzame start. Ze lagen geen meter op kop. Halfweg kwamen ze als derde door en werkten de tweede wedstrijdhelft zonder felle inspanningen af. Titelverdedigers Holsstein-Ihle snelden uiteindelijk naar de eerste plaats.

Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld!