Topsportcoördinator: 'Kajakbelgen op hun waarde geklopt'

Topsportcoördinator: 'Kajakbelgen op hun waarde geklopt'

Foto: PhotoNews

Kajakkers Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke zijn er maandag op de Olympische Spelen in Londen niet in geslaagd een ticket voor de finale van de K2 1.000 meter af te dwingen. 'Ze beseften snel dat ze op hun waarde werden geklopt en zochten geen enkel excuus', stelde topsportcoördinator kajak Chris Vermeulen.

'Twee races in zeventig minuten is voor jonge atleten geen sinecure, maar ook daarachter wilden ze zich niet verschuilen. Zij gaven grif toe dat ze in de finish power tekort kwamen om met kans op succes mee te sprinten tegen hun krachtige tegenstanders. Ze zijn echt op hun waarde geklopt. Die 3:15 is gezien de weersomstandigheden trouwens een erg goede chrono. Toch had hij niet volstaan om ook in die andere race een derde plaats weg te kapen. Zeven van de tien boten finishen hier binnen de twee seconden. Het zou dom zijn om onze jonge kajakkers nu alle krediet te ontnemen.'

Vermeulen is ervan overtuigd dat Laurens en Olivier zich nog wel zullen kunnen opladen voor de B-finale. 'Een tiende plaats in dit beresterke veld valt niet te versmaden en moet de volgende stap vooruit zijn in hun beloftevolle carrière. Beide kajakkers lieten al verstaan dat ze zich daarvoor nog volop willen op laden'. De B-finale wordt woensdag gevaren. Cauwenberg-Pannecoucke starten daarna ook nog in de K2 200m races.

Corrigeer