Kittel wint eerste rit Eneco Tour

Kittel wint eerste rit Eneco Tour

Foto: Photo News

De Duitser Marcel Kittel heeft de eerste rit van de Eneco Tour gewonnen. Hij klopte Arnaud Demare en Talyor Phinney in een ontregelde massaspurt. Michael Van Staeyen was met een zesde plaats beste Belg.

 

De renners arriveerden in Zeeland met ruim een half uur vertraging op het traagste uurschema van 40 kilometer per uur. De eerste drie uur haalden de renners niet eens een gemiddelde van 35 kilometer per uur. Al die tijd reden Staf Scheirlinckx en de Spanjaard Pablo Urtasun voorop. Nadat ze tien minuten voorsprong bereikt hadden, werden ze na 125 kilometer ingelopen.

Het peloton zette er vanaf dan de vaart in, maar tot de verwachte waaiers kwam het niet. Ook de wederoptredende Spanjaard Alberto Contador werd vlot in de kop van het peloton gehouden door zijn ploegmaats. Twee massale valpartijen in de slotkilometers konden het werk van Argos-Shimano niet ontregelen, zodat kopman Kittel de tourontgoocheling van zich af kon spurten. Kittel gaf in de vijfde tourrit wegens knieproblemen op en keerde maandag terug in competitie.

Het is de achtste zege van het seizoen voor Kittel. Eerder won hij de Scheldeprijs en etappes in de Driedaagse van De Panne-Koksijde, de Ster van Bessèges, de Ronde van Oman (2) en de Ster ZLM Tour (2).